Trendovi u dizajnu

5 stvari koje treba znati o granitnim sudoperama

Granitne sudopere su veoma popularne, iako ne znaju svi da nisu napravljene od 100% kamena već od mešavine kvarcnog peska odgovarajuće granulacije i poliesterskih smola. Međutim, izraz „granitna sudopera“ se obično koristi za izuzetno izdržljive sudopere sa izgledom poput kamena. Kvalitetne sudopere treba da sadrže 70-80% prirodnog agregata i 30-20% smole, a pre kupovine vredi proveriti sastav datog modela jer proizvođači koriste različite proporcije sastojaka, a samo pravilno napravljen materijal garantuje otpornost na mehanička oštećenja, ogrebotine, pukotine i deformacije uzrokovane temperaturnim razlikama.

Laveo sudopere

Na šta još treba obratiti pažnju pri izboru granitne sudopere?

  • Intenzitet završne obrade i peskarenja kalupa – postoje modeli glatki na dodir i hrapavi, i oni kod kojih hrapavost varira između dna posude i njenih zidova.
  • Debljina sudopere – modeli debljine manje od 0,8 mm mogu se brže istrošiti.
  • Broj i kvalitet prethodno napravljenih rupa.
  • Mesto ugradnje – lavabo, bez obzira da li je ugradna ili ugradna, ne treba postavljati u neposrednoj blizini ploče za kuvanje, plinskog šporeta ili električnih utičnica.
Laveo sudopere

Šta još treba da zna potencijalni ili sadašnji korisnik lavaboa od granita?

  1. Proizvođači granitnih sudopera daju veoma duge garancije za svoje proizvode
  2. Granitna sudopera je teška. Pristojna mala sudopera teži između 8-10 kg, a velika – čak i do 20 kg.
  3. Zahvaljujući činjenici da mogu doći u različitim oblicima i bojama, granitne sudopere odgovaraju većini kuhinjskih stilova – savršeno dopunjuju nameštaj strogih i minimalističkih modernih kuhinja, kao i malo udobnijih provansalskih ili skandinavskih kuhinja. U kombinaciji sa granitnom mešalicom, oni čine elegantan i moderan detalj unutrašnjeg dizajna.
  4. Iako granit ima malu poroznost i ne upija tečnosti, sipanje obojenih materija u granitnu sudoperu može dovesti do ružnih mrlja na njegovoj površini (ostaci vina, kafe ili čaja treba isprati sa puno vode).
  5. Površina sudopere može biti impregnirana običnim jestivim uljem, ali upotreba posebnih preparata će je zaštititi od prljavštine i naglašava njen izuzetan šarm.

Izbor granitnih sudopera je ogroman – postoje sudopere sa različitim načinima ugradnje (ugradne, donje), različitih veličina (standardnih i nestandardnih), oblika (kvadratni, okrugli, jednokorni, dupli, sa drainboard) i boje (njihov građevinski materijal se lako boji posebnim aditivima). Nije ni čudo – granitna sudopera je visokokvalitetna sudopera, otporna na mehanička oštećenja i većinu hemikalija i izgleda kao nova dugi niz godina. Kao takva, ona je popularan izbor među kupcima, tako da proizvođači nastoje da nadmaše jedni druge u dostupnim asortimanima proizvoda (nudeći čak i proizvode po meri). Ako želite da kupite sudoperu, najbolje rešenje je da dođete u našu prodavnicu da lično proverite kako izgleda i kako je napravljena i koje završne obrade.

Posetite prodajne salone – kliknite za lokacije