Trendovi u dizajnu, Uređenje enterijera

Bela u kupatilu – kako je moderno kombinovati?

Bela je osnovna, najčešća boja u kupatilu. Zašto je biramo? Najviše zato što nas tera da razmišljamo o besprekornoj čistoći. Još jedna važna stvar je da svetle boje optički uvećavaju prostor koji je u slučaju kupatila često prilično mali. Štaviše, lako ga je urediti – sa odgovarajućim dodacima lako možemo promeniti stil sobe sa belim nameštajem. Poslednja stvar je široko rasprostranjena dostupnost belog kupatila i sanitarije.

Pitanje je samo: Koje boje kombinovati sa belom da bi kupatilo dobilo moderan izgled? Predstavljamo 3 inspiracije.

Crno-bela – bezvremenska klasika

Jaki kontrasti su kombinacija koja nije samo vanvremenska već i veoma elegantna. Zbog toga se često preporučuje upotreba crnih zidnih ili podnih pločica ili dodataka za belu sanitariju. Zahvaljujući tome, pojedinačni elementi će biti jasno istaknuti i predstavljeni na veoma atraktivan način. Ne zaboravite, međutim, da održavate ravnotežu između belog i crnog, kako ova druga ne bi bila dominantna u prostoru.

Drvo i belo – bliže prirodi

Drvo (ili materijali koji imitiraju drvo) u kombinaciji sa belom dali bi kupatilu miran i harmoničan karakter. Ova kombinacija se savršeno uklapa u nedavno modernu filozofiju Biophilic dizajna, odnosno povratak prirodi u dizajn enterijera. Pored toga, različite strukture i boje drveta i širok raspon proporcija će učiniti izuzetno lakim kreiranje bele i drvene sobe savršeno prilagođene vašem ukusu.

More koje opušta i belo

Boje koje podsećaju na more opuštaju, teraju da razmišljate o odmoru. Zbog toga se plava, azurna, tirkizna i duboka plava željno koriste u kupatilima. Dodavanje belog i elemenata od, na primer, pletenog pruća nije samo moderno, već je uvek u trendu!