Trendovi u dizajnu, Uređenje enterijera

Kako napraviti kupatilo u stilu potkrovlja?

Stil potkrovlja je trenutno jedan od najpoželjnijih trendova u dizajnu enterijera. Njegov karakter se sastoji od specifičnog dekora koji se odnosi na arhitekturu postindustrijskih zgrada – pre svega sirovost forme i prostora, umerena količina dodataka i neutralne boje. Enterijeri u ovoj estetici uređeni su po principu „manje je više“ uz upotrebu materijala kao što su beton, cigla ili metal, dok su vidljive cevi, kablovi ili električne i hidraulične instalacije najbolji ukrasi.

Ovaj stil se sve više prenosi iz soba u kuhinje i kupatila. Prilikom renoviranja odlučujemo se za crvenu ciglu, beton ili otvorene zidove. Čak i u malom stanu u stambenoj zgradi možete se privući na industrijski aranžman. Ono što se računa je ideja, nameštaj i stilski dodaci, a ne veličina enterijera. Takvo rešenje biće ogledalo postavljeno na zid, koje će vizuelno uvećati prostor i osvetliti svako malo kupatilo.

Ako ne želite da značajno menjate enterijer i renoviranja vam nisu na umu, dajemo vam nagoveštaj kako da lako postignete željeni efekat potkrovlja. Tajna leži u dodacima koji se najlakše i najbrže menjaju. Zahvaljujući nekoliko trikova i malih mera, brzo ćete dobiti željeni rezultat.

Na primer, korišćenjem slavina sa karakterističnim, minimalističkim oblikom. Savršen izbor, u ovom slučaju, bila bi Pretto, serija, čiji će grafitni ili crni mat detalji dati unutrašnjosti novi kvalitet. Modne, jednostavne, jasne linije i geometrijske konture koje se mogu naći u slavinama iz serije Pola garantovaće jedinstven stil i šarm. Bezvremenska crna će postati kontrast koji dopunjuje unutrašnjost. Možemo se odlučiti za malu promenu u vidu slavine za umivaonik, ili modifikaciju u kupatilu – kadu, tuš, ili ugradnu slavinu za tuš ili tuš garnituru. Međutim, ne samo armature mogu promeniti naše kupatilo.

Brend Laveo je proširio svoju ponudu Pola umivaonicima od nerđajućeg čelika. Umivaonici su dostupni u tri završne obrade, među kojima ćete naći i crnu. Ljubitelji industrijskih prostora mogu da biraju iz asortimana Laveo proizvoda, naglašavajući jedinstvenu atmosferu enterijera.