Trendovi u dizajnu

Zlato u kuhinji

Vekovima je zlato bilo znak luksuza i visokog kvaliteta. Nekada isključivo u obliku nakita, sada sve smelije ulazi u enterijere, uključujući i kuhinje, koje, kao srce kuće sve češće oduševljavaju.

Kako uvesti ovu boju završne obrade a da ne preterate i postignete elegantan i uravnotežen efekat?

Ako smo u fazi renoviranja i odlučimo da se zlatna boja pojavi na zidnim elementima ili nameštaju, vredi je kombinovati sa belom. To će nam omogućiti da hrabrije uredimo kuhinju tako da ostane adekvatno udobna i elegantna. Postoji i mogućnost uvođenja zlatne boje bez velikih troškova ili revolucije u vidu zamene pločica. Zapamtite da su detalji ti koji daju karakter celini, a u slučaju kuhinje imamo mnogo mogućnosti! Čak i mala modifikacija u vidu zamene lampe ili ručki u ormarićima će ostaviti utisak luksuza. Najbrže i najlakše je zameniti zlatne tegle koje stoje na radnoj površini, sat ili saksije sa biljkama koje vise na zidu. Međutim, kuhinja je mesto koje može brzo da proveri razumnost dekorativnih dodataka, pa je važno da budu i funkcionalni. Takvi se svakako mogu naći među proizvodima kompanije Laveo. Evora serija slavina u antiknoj zlatnoj i bakarnoj završnoj obradi može se lako uskladiti sa granitnim sudoperom u beloj, bež ili crnoj boji. Još jedan predlog je minimalistička Pola slavina u boji roze zlata, opremljena crnim, fleksibilnim i pokretnim izlivom. Cela se može upotpuniti čeličnim umivaonikom Marmara dostupnim u grafitnim i ružičastim zlatnim završetcima.

Kao što vidite, mogućnosti su beskrajne, a zlatni dodaci se odlično uklapaju i u kuhinje sa tamnim drvetom i sivim bojama, koje su u poslednje vreme veoma popularne. Kada je u pitanju bezvremenska elegancija, dobra je ideja kombinovati zlatnu kuhinjsku slavinu i zlatne ručke ormarića sa belinom nameštaja i pločica, upotpunjujući celinu toplim drvetom svetlih nijansi u obliku radne ploče ili parketa. Umivaonik od belog granita i lagana radna površina koja će izgledom i šarom podsećati na mermer učiniće sobu veoma šik i elegantnom. Moderan i geometrijski red može se postići sa zlatnom kuhinjskom slavinom postavljenom uz crni zid/crne pločice. Crni sudoper, geometrijske bele pločice na zidovima, drvo sa tamnijom nijansom na podu i kuhinjske ploče od tamnog mermera ili granita mogu biti zamena. Oni koji preferiraju industrijski stil mogu koristiti i zlatnu slavinu koja će dodati luksuzni dodir uređenju potkrovlja. U takvoj verziji savršeno će se uklopiti u zid od cigle, crne boje ili nedovršenog betona, sirovo drvo, jednostavan, beli kuhinjski nameštaj i čelične geometrijske forme. Celu će lepo upotpuniti viseća industrijska lampa sa elementima u zlatnim nijansama. Kada unesete zlatnu boju u kuhinju, postupajte umereno. Previše toga može preplaviti, dok premalo neće biti primetno. Međutim, održavanje ravnoteže i pravilno kombinovanje sa drugim elementima garantuje da je prostorija atraktivna i bezvremenska.