Trendovi u dizajnu, Uređenje enterijera

Prikladni i ukusni enterijeri restorana

Prikladni i ukusni enterijeri restorana

Pogledali smo neke ukusno izrađene, moderne enterijere iz popularnih restorana.

Od ogromne franšize Nando’s pa sve do George’s Great British Kitchen. Raspon dizajna čini svaki od njih jedinstvenim restoranom sa nekim sličnostima koje dele.

Nandoov restoran u Bromliju

Veoma bezobrazan i veoma voljen brend Nando’s je prepoznat širom Velike Britanije. Njihov petao, začinjen jelovnik i fanki enterijer postali su omiljeni za mnoge. Da li ste znali da je Nando brend u boji usklađen sa afričkim čilijem iz ptičje perspektive i slučajno je ovo oblik Nandoovog apostrofa.

Tamna šuma je konstanta u svim restoranima i Nando ih koristi da stvori pomalo rustičnu atmosferu. Svaki restoran koristi mnoštvo ukrasnih komada i umetnosti, ali se i dalje drži opšte teme.

Restoran Vagamama u Edinburgu

Vagamama je krenula sličnim putem u stilu, koristeći tamnije šume, ali uzimajući mnogo savremeniji izgled. Azijska kultura ima veliki uticaj na stil njihovih restorana, baš kao i njihova ukusna hrana.

Tamne šume su nešto što je trenutno veoma popularno u restoranima jer doprinose ambijentu i privatnom okruženju.

Restoran Gina Di’Campa u centralnom Londonu

Restorani Gino D’Campo-a imaju malo drugačiji stil jer imaju neke smele i svetle boje, dok i dalje imaju karakteristike tamnog drveta. Plavo-svetloplavi nameštaj pomešan sa tamnim i svetlim drvećem daje restoranu elegantan finiš.

Lokalni restoran George’s Kitchen u Lidsu

George’s Kitchen je veoma rustikalan enterijer sa nekim klasičnim dodirima britanske kulture. Kolibe na naplavinama i na plaži stvaraju temu obale, kao i njihov meni sa mnoštvom ribljih opcija. Domaći restoran za britansku javnost sa osećajem visoke klase.

Ako pogledate sve ove restorane zajedno, svi oni imaju neki element industrijskog uticaja. Industrijske teme su trenutno popularne i one su rastući trend u poslednjih nekoliko godina. Sve više betonskih i zidarskih radova je vidljivo u restoranima i prodavnicama.

Ako imate apetit za još inspirativnih stranica,  imamo još ponude ako ste još uvek gladni. Pogledajte i naše druge stranice na Blogu