Trendovi u dizajnu, Uređenje enterijera

SAVRŠENO MESTO ZA ODMOR – NEBESKA LAGUNA

KADA SE MORE I NEBO SJEDINE

Od geotermalne vode i odlične lokacije, rituala kupanja u sedam koraka do mnogih i raznovrsnih dizajnerskih odluka, svaki detalj Nebeske lagune je pažljivo promišljen. Zid od treseta i kuća od travnjaka čine spoljni okvir. Zid je građen u klasičnom stilu od teške barske trave i treseta prerađenog u pločice. Ulaz vodi goste do njihovog spa doživljaja, rituala islandske kulture kupanja u 7 koraka sa koracima usporavanja, hlađenja, saune, osveženja, pilinga tela, parnog kupatila i tuširanja.

Da bi se ovaj sveobuhvatni koncept dalje unosio u unutrašnjost uz istovremene savremene zahteve za udobnost, izdržljivost, elastičnost i lakoću čišćenja, odabir materijala i odluke za materijale za nameštaj i unutrašnju opremu prilagođeni su ciljano. Posebna pažnja je posvećena presvlačenju i tuševima, jer su to najvažnije oblasti između pojedinih stepenica rituala kupanja i na kraju njegovog povezivanja sa javnim saobraćajem. Što se tiče dekora, odluka je doneta u korist dekora R20038 Prirodni hrast Chalet u rustikalnoj površinskoj teksturi. Nenametljiv, jednobojni hrast sa svojom prirodno-rustičnom završnom obradom i daskama za cveće i grane besprekorno povezuje nenametljiv, jednobojni hrast, kao tradicionalni koncept zgrade u unutrašnjosti.

NA PRVI POGLED

Objekat:Nebeska Laguna, Island
Izrada nameštaja:Geschwender Innenausbau GmbH
Konsultant:Jan Sippel
Realzacija:2021

SUSRET TRADICIJE I MODERNIZMA

Doneta je odluka da se Duropal HPL Compact koristi za montažne i VIP svlačionice. Kompaktni laminat se može koristiti bez dodatnog materijala za podlogu i ispunjava sve zahteve za ovu izazovnu oblast primene – jer je HPL Compact otporan na vlagu i ne bubri, i posebno je otporan na udarce i lak za čišćenje . Pored toga, površina je antimikrobna i ima pozitivan uticaj na klimu u prostoriji – Duropal HPL Compact ima posebno nisku emisiju štetnih gasova i dobio je sertifikat Plavi anđeo, RAL UZ 76. Što se tiče dekoracije, odluka je doneta u korist dekora. R20038 Prirodni hrast Chalet u rustikalnoj površinskoj teksturi.

OBJEKAT U SLIKAMA