Svakodnevno se susrećemo sa loše iskorišćenim prostorom male površine i rešenjem smatramo povećanje samog prostora.
Međutim, šta uraditi kada to nije mogućnost?
Zemlja koja se najčešće suočava sa ovim problemom jeste Kina. Najveća potreba za proširenjem prostora javlja se u vidu kuhinje. Pored velike raznolikosti namirnica i začina, koji se svakodnevno koriste u kuhinjama Kine, nedovoljno je prostora za njihovo odlaganje.
Prilikom kreiranja plana izrade nove kuhinje, Kinezi neretko traže savete osobe koja se bavi feng šui tehnikom. Prema njihovim verovanjima, uređivanje objekata i prostora jeste način postizanja harmonije unutar doma, pa bi na taj način nedovoljno prostora za odlaganje i nesklad u ovom prostoru doveo do remećenja balansa života čitave porodice.
Prosečna veličina kuhinje u kineskoj metropoli iznosi 3-5 kvadratnih metara, što ne čini proces planiranja ništa lakšim. Ovakvi prostorni izazovi često se rešavaju dizajniranjem kuhinje u obliku slova ‘U’. Ovaj vid rešenja obezbeđuje adekvatnu radnu površinu, kao i prostor za odlaganje hrane i pribora za kuvanje.
Pametno korišćenje i do poslednjeg centimetra
Korišćenjem ‘SPACE TOWER’ ormara za zalihe značajno se dobija na prostoru, u vidu mnogobrojnih fioka sa specijalnim mehanizmima otvaranja koje na poseban način pomažu u kreiranju različitih zona unutar kuhinje.
Uloga mehanizama za otvaranje
Kada posmatramo prostor u svakom smislu se teži ka jednostavnosti i praktičnosti. Linearni dizajn ‘SERVO DRIVE’ bez ručice pruža upravo to i koristi se samo dodirom, zahvaljujući svom praktičnom mehanizmu. Jedan od takvih mehanizama jeste
‘Aventos’, koji je pogodan za jednodelne frontove male površine, idealno je rešenje za visoke elemente, kao i ugradnju u visoke ormare. Mehanizam zahteva veoma malu količinu snage za otvaranje i obezbeđuje jednostavno podešavanje opružnog mehanizma bez upotrebe alata.