Trendovi u dizajnu

Drvo da bude lepo

Drvo je neverovatno izdržljiv materijal koji se može koristiti za razne stvari. Znamo šta mislite „Šta iskreno možete učiniti sa drvetom?“ Pa, mi u Drvoluxu volimo drvo! Mogućnosti su beskrajne i čak se mogu koristiti za proizvodnju najekstravagantnijih i izvanrednih kreacija. Mogućnost upotrebe može se protezati od najčešćih upotreba, na primer nameštaja i kuća, do apstraktnijih kreacija kao što su skulpture i zaista jedinstvena remek -dela.

Želeli smo da podelimo svoje omiljene drvene kreacije koje smo pronašli, da iscrtamo inspiraciju i pokažemo koliko je materijal neverovatan.

Ako već niste skočili na trend letnjikovca, onda bi ovo bio savršen način da se inspirišete drvetom. Letnjikovci su već godinama popularni spoljni dodatni objekti i značajno su porasli u veličini, strukturi, dizajnu. Prvobitno pronađeni u otvorenim prostorima, sada su za mnoge postali šumsko utočište. Ove kreacije mogu postati vrtni izraz i mogu imati izvanredan izgled.

Od elegantnog i modernog dizajna do apstraktnijeg i izvanrednijeg, zaista nema granica onome što možete učiniti sa nekim drvenim daskama!

Da li se masovno bavite drvenim nameštajem, ali mrzite dosadnu estetiku? Nema problema. Drvo nije uvek za svetovne i predvidljive kreacije, može se koristiti za proizvodnju najnepristojnijih predmeta. Na primer, volimo ovaj koncept fioka koji je stvorio Henk Verhoeff sa sedištem u Novom Zelandu, zaista pucajući! Njegove kreacije postižu savršenu ravnotežu između svakodnevnog nameštaja, sa čudnim, ali neverovatnim dizajnom.

S druge strane, drvo ne mora da se koristi na tako jedinstven način. Vraćajući se korenima ideja, izgradnja klasične kuhinje na bazi drveta je i dalje uzbudljiva. Prekrasna završna obrada drveta stvara izgled koji oduzima dah, a istovremeno je pojednostavljen i pridržava se tradiciji, jer je ovaj stil enterijera popularan već dugi niz godina. Ovo je savršeno za unošenje tog rustikalnog šarma u vaš dom i dizajn kuhinje koji nikada ne prestaje biti u trendu.

Kad smo već kod trendova, nikada nije bilo važnije stvoriti savršeno radno okruženje kod kuće. Mnogi su odlučili da će u doglednoj budućnosti raditi od kuće, pa moraju imati najbolji radni prostor. Izuzetno je važno da vam bude udobno, a drveni sto može biti najbolji kompliment za to. To ne mora nužno značiti da mora biti osnovni, jer se drveni stolovi mogu lepo napraviti i stvoriti estetski ugodan izgled.

Održavajte stvari svežim i prirodnim uz radni sto u stilu debla sa modernim izgledom. Dodavanjem elemenata poput stakla i osvetljenja u čitavu strukturu, oživeće radni sto.

Ne samo da je drvo savršeno za renoviranje doma, kao što je nameštaj i letnjikovci, već se može koristiti i za proizvodnju najneverovatnijih umetničkih dela. Ova skulptura Han Hsu-Tunga savršen je primer kako je upotreba drveta izuzetno privlačna. Njegov koncept je bio da stvori iluziju pikseliranog objekta. Zamršen dizajn je zaista fascinantan i njegov pristup korišćenju drveta je neverovatno jedinstven. Ne možemo prestati gledati u njegove detalje koji oduzimaju dah. Ovo je definitivno komad koji privlači pažnju i daje čvrstu izjavu.

Drvo nije samo za izgled, već može biti korisno i za druge stvari, poput kontrole zvuka u zvučno izolovanim prostorijama. Složeni pametni dizajni apsorbuju višak zvuka i elektromagnetne talase. Obično se koriste u muzičkoj industriji. Ovaj pametan materijal ne samo da može ponuditi zadivljujuću estetiku, već može biti i izuzetno praktičan i višenamenski. Osim neverovatnih prednosti koje ovaj materijal nudi, dizajn koji se dobija izuzetno je upadljiv i intrigantan.

Da li se osećate inspirisano svim drvenim površinama? Pogledajte naš asortiman sirovih ploča ili furnira i neka vaše ideje postanu stvarnost!