Uređenje enterijera

Ulepšajte svoj dom

Osećaj udobnosti u sopstvenom prostoru nikada nije bilo toliko važan. S obzirom na to da mnogi ljudi i dalje rade od kuće u svojim kancelarijama, koje se sada nazivaju „Homeoffice“, ključno je da se vaše okruženje pruža osećaj bezbednosti i osećaj kao da ste kod kuće.

Od početka pandemije svi smo bili više u kontaktu sa prirodom i zauzvrat, priroda je počela da se povlači u naše životno okruženje. Priroda je svakako bila neverovatan izvor trendovske inspiracije iz biljnog sveta, šema boja, nameštaja i još mnogo toga.

Evo nekoliko naših omiljenih načina kako možete da ukrasite svoj dom za prirodniju privlačnost…

Prava šema boja je ključna za to kako se osećate u svom domu. Ovi trendi tonovi nalik prirodi mogli bi učiniti da se u prostoru osećate prirodnije, toplije i autentičnije. Postoji mnogo izbora kao što su bež, zelena, smeđa i još mnogo toga. Ako ih dodate, možete ulepšati vaše okruženje i učiniti da se osećate opuštenije.

Imati biljke u kući oduvek je bilo popularno, ali poslednjih godina izgleda da je ovaj trend značajno povećan. Dodavanje viška lišća oko vašeg prostora može vam omogućiti da budete više u kontaktu sa prirodom iz udobnosti sopstvenog doma.

Ne samo da biljke čine da vaše okruženje ima dodatnu vizuelnu privlačnost, već će raznovrsnost biljnog sveta dodati više prirodnog prisustva i upotpuniti estetiku vašeg doma. Pametno zelenilo takođe pomaže da se eliminišu toksini iz tepiha zbog kojih se osećamo manje pospano, što je veoma korisno za one koji rade od kuće!

Nameštaj je glavna stvar u svakom domu, tako da je ključno da izgleda kao deo vlasnika. Uvek postoji opcija da u svoj dekor dodate malo boje, ali uvek postoji tradicionalna ruta nanošenja drvenih čvorova u prostor kako bi se stvorio autentičniji izgled. Ostanite u kontaktu sa prirodom tako što ćete dodati drvene elemente kako biste stvorili prelep izgled u svom domu.

Drvo takođe unosi više teksture u okolinu, stvarajući elegantnu, ali udobnu estetiku. Ne samo da izgleda zapanjujuće u kući, već može i pozitivno uticati na emocije. Istraživanja pokazuju da mesta gde je drvo prisutno izazivaju pad krvnog pritiska, pa samim tim život čini malo manje stresnim. Ovo bi dobro došlo za nepredvidivu pandemiju!

Najbolji deo je što možete birati između različitih vrsta drveta, kao što su proizvodi iz Feelwood asortimana.

Hladniji tonovi poput sive su zauzeli pozadinsko težište i sada se krećemo ka prijatnijoj strani spektra boja od tamnocrvenih, toplih metala i još mnogo toga. Želimo da se osećamo udobno i bezbedno u našim domovima i ove vrste tonova nam omogućavaju da to doživimo.

Ove vrste boja su inspirisane prirodom i pošto smo se toliko oslanjali na to da budemo napolju tokom pandemije, dodavanje ovih boja u vaš dom pomoći će da se stvori sigurno utočište.

Da li ste spremni da u svoj dom unesete više elemenata pod uticajem prirode? Zašto ne biste pogledali našu široku paletu proizvoda za dekorativne površine i videli šta možete da postignete!

Treba vam više ideja? idite na naš Blog za briljantnije preporuke.