Nameštaj, Trendovi u dizajnu

Kuhinjski trendovi u Evropi

Kuhinjski elementi su prošli kroz mnoge evolucije od njihovog prvog ulaska u naše domove početkom 20. Veka.

Davno su prošli dani ružnih, plastičnih završnih obrada. 2010. godine najavile su nove trendove u dizajnu kuhinje, jer su se dizajneri oprobali u raznim neobičnim materijalima kako bi se njihove kuhinje zaista istakle.

Granitne, mermerne, pa čak i metalne površine postižu veliku popularnost. Ali, budimo iskreni, ovi čvrsti materijali su donekle nedostupni za većinu.

Ali prvo, hajde da pogledamo neke od naših omiljenih materijala koji iz Evrope izlaze 2020.

Nemci su poznati po svojim visokokvalitetnim kuhinjama i, kao takav, ostatak sveta od njih traži dizajnerske znakove.

Ove godine su nemačke kuhinje, poznate po svojoj pouzdanosti i izdržljivosti, prihvatile trend materijala. Mramor u različitim nijansama se razmnožio. Volimo ovaj elegantan, sivi mermer sa suptilno efektnim belim venama.

Ono što razlikuje ovaj trend, međutim, je sklonost potpuno usklađenoj kuhinji. Ne samo ormarići i vrhovi sadrže zapanjujući mermer, već i to prskanje, koje se proteže do cele visine kuhinje, stvarajući impresivan završetak.

Za savršeni primer pogledajte EGGER -ov Mermer Carrara beli (F204).

Poručite putem našeg sajta po vašoj meri: https://drvolux.rs/product/mermer-carrara-beli/

Pored mermernih površina, popularnost je doživeo i škriljevac i granit. Paleta tamnih boja stvara ćudljivu eleganciju koja odiše sofisticiranošću.

Kako ulazimo u novu deceniju, proizvođači dekora su nastojali da svoje replike materijala učine još realnijim, uvođenjem napredne teksturne tehnologije, koristeći međusobnu interakciju svetlosnih i sjajnih efekata za stvaranje dubine i realizma.

Sami majstori teksture, EGGER, imaju različite opcije, jedan od njih je dekor Jura škriljac antracit (F242).

Poručite putem našeg sajta po vašoj meri:
https://drvolux.rs/product/jura-skriljac-antracit/

Ponekad, međutim, tekstura nije potrebna.

Umesto toga, u gornjoj kuhinji, EGGER je prihvatio podjednako popularan trend za mat, lepo ga mešajući sa trendom materijala da ponudi Metal rock svetlo sivi (F120), koja odlikuje njihova izvanredna PerfectSense Mat tekstura za baršunasto glatku površinu.

Poručite putem našeg sajta po vašoj meri:
https://drvolux.rs/product/metal-rock-svetlo-sivi/