Trendovi u dizajnu

Pantone odabiri boja za 2021.

Prošle godine Pantone-ova boja godine (Classic Blue) imala je za cilj da nam uliva osećaj poverenja i pouzdanosti. Nažalost, zbog događaja iz 2020. godine koje ne moramo da imenujemo, boja je postala šire poznata kao PPE plava.

Međutim, oduvek optimistični Pantone-ovi izbori boja za 2021. godinu – žarko žuto (13-0647 TCKS) i Ultimate Grai (17-5104 TCKS) – ponovo nastoje da unesu malo pozitivnosti u naš život.

Iako predviđanje trendova nikako nije egzaktna nauka, Pantone je u prošlosti bio prilično tačan u svojim predviđanjima.

Njihov izbor boja za 2016. godinu, ružičasto-kvarcna ružičasta (izabrana zajedno sa Sereniti plavom) postala je toliko popularna među mlađim ljudima da je dobila nadimak Millennial Pink.

Ko zna, možda do kraja godine ovu posebnu limunsku nijansu možemo nazvati Gen Z žutom.

Naravno, ova predviđanja se ne pojavljuju niotkuda. U stvari, Pantone pažljivo istražuje njihove trendovske prognoze iz čitave sfere dizajna, od mode, zatim umetnosti i sve do enterijera. Stoga nije iznenađenje da smo već videli kako se ova kombinacija boja pojavljuje.

Evo nekoliko naših omiljenih uparivanja ovih boja sa čitavog interneta.

U ovom restoranu inspirisanom art-deco-om, smela iskakanja žute boje nadoknađuje uglavnom sivu paletu, dodajući preokret inače običnom (iako dekadentnom) enterijeru.

Koristeći suprotan pristup, ova živahna kuhinja dodaje puki prizvuk sive boje limunsko žutom dizajnu koji posetioce trenutno prebacuje na sunčanije podneblje.

Ako je sve ovo žuto bilo previše, volimo pomalo retro osećaj postignut ovde tako što smo ga uparili sa srednjim drvenim zrnom. Dajte industrijski izgled koristeći betonski dekor za vaš prizvuk sive boje.

Za živopisan izbor dekora, ne tražite dalje od Pfleiderer-ove nedavno ažurirane HPL linije. Ovaj pristupačni izbor laminata sastoji se od 62 dekora, od smelih jednobojnih boja do drvenih zrna i industrijskih dekora.

Da bi se postigao Pantone-ov izgled, Egger U131 Citrus Žuta  je savršen izbor. Dostupan je i širok izbor sivih boja, ili zašto ne biste dodali preliv betonskom replikom Chicago Beton sivi?

Treba vam još inspiracije? Pogledajte naše ostale ideje na blogu.

Ostali članci