Trendovi u dizajnu, Uređenje enterijera

Inspiracija skladištima i industrijom

Industrijski trend može dočarati slike hladnih skladišta i neurednih uglova, ali nemojte se obeshrabriti imenom, ovaj način enterijera je daleko od prljavog.

Iako ovaj trend obuhvata ogoljenu estetiku, efekat je iznenađujuće glamurozan. Sirovine kao što su beton, ogoljeno drvo i kovani metali deluju u prelepoj sinergiji stvarajući iznenađujuće opuštajuće okruženje.

To je trend koji postoji već duže vreme, verovatno proizašao iz mode za konverzije skladišta koja je započela 1970 -ih. Odjednom su hladni magacinski prostori bili uveliko pretvarani u mesta za život u bivšim industrijskim oblastima gradova.

Ovi pećinski prostori bili su savršeni za život na otvorenom. Goli betonski zidovi bili su isplativa opcija i trend je brzo usvojen.

Život u otvorenom planu popularan je kao i uvek, a industrijski trend prešao je iz snage u snagu.

Zarđali metali, beton i rustično drvo su dobri za prazno skladište, ali kada se prevedu u područja poput ugostiteljstva, mogu se pokazati kao teški za čišćenje i održavanje.

Iz tog razloga su se mnogi dizajneri i dizajneri enterijera okrenuli opciji materijala koja se ne zahteva održavanje.

Kao i svaki trend, industrijski dizajn je otvoren za tumačenje. Nameštaj može biti u rasponu od glamuroznih, međusobno poređanih mekih baršuna s tvrdoćom betona, do funkcionalnog, sa starinskim nameštajem i izloženim cevima.

Neki dizajneri neprimetno spajaju industrijski trend sa drugim popularnim stilovima. Sa neutralnim paletama boja sivih i smeđih boja, sve ide kako treba.

Urbano, moderno i bolno kul, čini se da ovaj trend ne ide nigde brzo. Pogledajte naš asortiman laminata i univera za niz replika materijala, od metala do betona do rustikalnog drveta i još mnogo toga!