Uređenje enterijera

Lobi (predvorje) hotela

Lobi (predvorje) hotela: više od pauze između spolja i unutra

Ulazak u predvorje hotela često može biti poput ulaska u biblioteku. Prigušena tišina bež tepiha i tapeta od anaglipta teško da se čini kao užurbano središte putovanja i trgovine kakvo bi želeli mnogi hoteli. Sada, međutim, ugostiteljski dizajn ide u novom smeru. U eri deljenja društvenih medija i otvorenih kancelarijskih prostora, zajednička vibracija je zeitgeist našeg vremena.

Kako su hotelske sobe postajale bolje opremljene, hotelski lobiji su se ispraznili, a ljudi su odlučili da nadoknade posao, opuste se, pa čak i jedu i piju u samoći svojih soba. Ipak, iskustvo korisnika često se znatno poboljšava uz malo ljudske interakcije i druženja. Zbog toga mnogi hoteli sada preuređuju svoje predvorje i salone kako bi privukli goste iz soba.

Mermer koji odjekuje zamjenjuje se ugodnim drvenim oblogama, čvrstim, nepoželjnim nameštajem, zamenjenim plišanim sofama, koje se sve zajedno spajaju kako bi stvorile efekt dnevne sobe, ali nadamo se, s dodatnim začinom dekadencije. Prvi utisci se računaju, a ulazak u predvorje hotela sa prijatnim osećajem i faktorom „vau“ može pomoći da taj utisak ostane dobar.

U hotelu The Nines, u Portlandu, gosti su liftom prebačeni u predvorje osmog sprata. Sam lobi je impresivan i moderan i vrlo otvorenog plana. Sastoji se od različitih mogućnosti za sedenje, ručavanje, pa čak i privatnih kabina. Dekor je moderan, ali ipak domaći, a drvene obloge i uzorci obiluju.

U međuvremenu, u Parizu, hotel Cok je pun prijatne veličine. Osećaj „članova kluba“ pojačan je oblogama od tamnog drveta, kaminima i savremenim, ali retro nameštajem, stvarajući sveukupan ugođaj dobrodošlice, ali raskošan.

Ovim koracima i korak dalje, neki hoteli čak pretvaraju svoje lobije u zajedničke prostore za interakciju, sa stolovima za bilijar, zonama za doručak i barovima koji dele isti prostor. To je slučaj u inovativnom hotelu Ovolo Voolloomooloo u Sidneju. Predvorje otvorenog plana pruža prostor ljudima za rad, druženje i opuštanje, sve zajedno.

Otišli ​​su veliki, razmetljivi hotelski predvorji ranijih epoha, svi mermerni i zlatni. Savremeni hoteli drže stvari luksuznim, ali se fokusiraju na funkcionalnost prostora. Na kraju krajeva, otmeno predvorje u kome nema nikoga samo je maštovito gubljenje prostora. Naravno, malo bogatstva nikada neće izaći iz mode.